Veelgestelde vragen

Misschien twijfel je of MKBTR wel bij je past of wil je meer lezen voordat je een afspraak maakt. Op deze pagina vind je alle veelgestelde vragen. Heb jij hierna nog een dringende vraag? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag.

display: none;

Is het gras bij jullie wel groener?

Eerlijk gezegd geloven we er niet zo in dat het gras bij ons groener is. Misschien krijg je wel leuker werk of leukere collega’s, maar er zullen altijd dingen zijn die niet leuk zijn. Over het algemeen is het goed om je werk voor 75% leuk te vinden. Die andere 25% blijft altijd, er blijven rotklusjes die gewoon moeten gebeuren.

Kan ik een dagje meelopen?

Natuurlijk, mocht je heel graag een keer een dagje meelopen om te kijken hoe de sfeer is en hoe een werkdag is, dan kun je contact met ons opnemen. We kijken dan samen of dit mogelijk is.

Ga ik wel vooruit in salaris?

Dat is iets waar je zelf invloed op uit kunt oefenen. Bij iedere vacature hebben we de salarisindicatie beschreven. Je kunt zelf natuurlijk onderhandelen voor een betere positie, dit altijd wel binnen de salarisindicatie. Uiteindelijk maakt geld niet gelukkig, maar een baan waarin jij floreert zorgt dat je fluitend thuiskomt.

Wat zijn jullie secundaire arbeidsvoorwaarden?

Heb je even? We hebben er heel veel. Daarom hebben we ze even opgedeeld in een paar categorieën: leven, werken en ontwikkelen.

Leven

 • Maar liefst 30 vakantiedagen op fulltime basis.
 • Deelname aan onze pensioenregeling.
 • Deelname aan onze personeelsvereniging MKBST met leuke uitjes, denk aan een kerstdiner, bowlen, whipe-out, reisjes en meer.
 • De mogelijkheid om je werkdagen flexibel in te delen op een manier die bij je past.
 • Thuiswerken kan, in overleg. Op kantoor is het gewoon ook heel gezellig.

Werken

 • Een reiskostenvergoeding van 0,23 per kilometer voor en jouw woon-werkverkeer en je zakelijke kilometers (vanaf een reisafstand van 10 km enkele reis).
 • Je kunt gebruik maken van onze MKBTR deelauto.
 • Wanneer je functie hierom vraagt, een leaseregeling.
 • Een vergoeding van 50 euro per maand bij een fulltime dienstverband voor de gemaakte kosten van internet en (mobiele) telefoon.
 • Van onze winst delen we 10% onder onze medewerkers.
 • Als je een nieuwe klant aanbrengt, belonen we je met 5% van de omzet die we in het eerste jaar behalen.
 • We bieden je fruit en een gezonde lunch aan, tegen een kleine vergoeding.

Ontwikkelen

 • Met een persoonlijk topfitbudget van 600 per jaar investeer je in alles wat jou helpt bij jouw mentale en fysieke gezondheid.
 • We stimuleren jouw opleiding en ontwikkeling.

Krijg ik bij jullie ook wel leuke collega’s?

Wij hebben uiteraard de leukste collega’s. Met een gemiddelde leeftijd van 36 jaar zijn we een redelijk jong kantoor. Op dit moment zijn er meer vrouwen dan mannen. 13 mannen en 20 vrouwen. Wij zouden zelf de sfeer beschrijven als open en informeel. Kom een keer langs op kantoor voor een potje tafel om het zelf te beleven.

Waarom hebben jullie geen accountantstitel?

Hele goede vraag, hier zit eigenlijk een heel verhaal en onze visie aan vast. Maar we houden het kort. Wij willen namelijk de accountancy veranderen. We helpen ondernemers nog net zo goed, maar geloven niet in dat de titel onze ondernemers echt verder helpt. Het zorgt juist alleen maar voor meer bureaucratische onnodig heden.

Waarom hebben de functies andere namen?

Dit heeft te maken met dat wij het beter en anders willen doen, daarnaast hebben we geen accountantstitel, dus mogen we sommige functienamen ook niet voeren. Terwijl je in de functie financieel businesspartner echt dezelfde dingen doet als een accountant zou doen.

Kan ik wel doen waar ik voor heb geleerd?

Uiteraard, dat de functies anders heten betekent niet dat het werk ook anders is. Ja onze visie en werkwijze is misschien anders. Wij beginnen bij wat de ondernemer wil overhouden aan het einde van de streep. Dat is misschien andersom denken. Maar ook wij doen nog aangifte, maken nog jaarrekeningen, doen de administratie. Dat hoort er ook allemaal bij.

Ga ik wel echt verschil maken in mijn functie?

Natuurlijk, dat is juist waar het bij ons om gaat. Verschil maken in jouw functies zodat jij het verschil maakt voor onze ondernemers. Uiteindelijk zorg jij dat onze ondernemers verder komen.

Kan ik mijn expertise inzetten samen met andere deskundige collega’s?

Zeker, in ieder team zijn zowel juniors, mediors als seniors te vinden. Zo houden ze bij fiscaal regelmatig VTO’S om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen en om van elkaar te leren. Bij elkaar opgeteld hebben onze collega’s van fiscaal zo’n 77 jaar aan fiscale ervaring.

Is er ook ruimte om mezelf te ontwikkelen en te groeien in mijn functie?

Dat vinden we heel belangrijk, want zonder ruimte om te groeien en te ontwikkelen sta je maar stil. Niemand wil het gevoel hebben vast te zitten in zijn/ haar functie. Daarom stimuleren wij je juist om jezelf te ontwikkelen en verder te leren. Misschien kun je een opleiding of cursus volgen, boeken lezen of wil je een keer een ander vakgebied verkennen. Wij dagen je uit.

Krijg ik wel meer uitdaging dan nu?

Daar gaan we met je over in gesprek. Je hebt zelf waarschijnlijk meer uitdaging nodig dus ik denk ook dat je dit zelf heel goed aan kunt voelen in de gesprekken. Vertel ons wat je wilt leren, waarin we je kunnen uitdagen dan kijken we samen hoe we jouw toekomstige functie inrichten.

Past MKBTR wel bij mij?

Onze kernwaarden zijn: persoonlijk, deskundig, beter, ambitieus en vernieuwend. Daarnaast is er op de werkvloer weinig hiërarchie, humor en een vleugje chaos. Zijn dit woorden die wel bij je passen en kun jij er wel tegen als dingen wat anders lopen dan gedacht? Dan is werken bij MKBTR iets voor jou.

Goed om te weten. Bij ons doe je ook de energy drives test, zodat je goed leert samenwerken met je collega’s door inzicht in jezelf en elkaar.

Stuur ons een appje
Word jij onze nieuwe collega?
Welkom👋
Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Heb je een vraag over werken bij MKTBTR? Stuur ons dan een appje 😄