Herbert: Meer dan cijfers

Ondernemersverhalen, Video

Voorstellen:

Ik ben Herbert van der Wiel. Ik ben 63 jaar oud en werk al zo’n 40 jaar in dit bedrijf. Het is eigenlijk echt een familiebedrijf. Ik ben hier optometrist. Ik doe heel veel oogonderzoeken en ik run het nu samen met mijn zoons.  

Wat voor soort bedrijf is Van der Wiel? Van der Wiel bestaat uit een optiek en een oogzorgcentrum. In de optiek gaat het vooral gaat om brillen. Denk aan zonnebrillen, contactlezen en nog meer. In het oogzorgcentrum gaat het om een stukje preventieve zorg, daarin kijken we met de klant mee naar de status van z’n ogen. Maar we doen ook verzekerde zorg voor als iemand bij de huisarts komt met hoofdpijnklachten. Dan kijken wij wat de reden is en of we kunnen helpen.  

Wat mij het meeste aanspreek in het ondernemerschap? Dat is dat we zelfstandig kunnen bepalen welke richting we met ons bedrijf op willen. Zo kunnen we het zo klein of zo groot maken als we willen. 

Ik ben wat betreft het ondernemerschap trots op waar we nu staan. We hebben enorme stappen gemaakt en het is een prachtig bedrijf met veel leuke mensen. Ik vind het ook heel leuk om dit met mijn kinderen te doen en te delen. 

Mijn droom is om ieder geval het bedrijf op een goede manier achter te laten en over te dragen aan mijn kinderen

Mijn droom is daarom ook om in ieder geval het bedrijf op een goede manier achter te laten en over te dragen aan mijn kinderen. Ik zou het ook heel leuk vinden als eventueel één van de kleinkinderen hier het bedrijf zou voortzetten. Het is gewoon een prachtig bedrijf en het is jammer als dat verloren gaat in een groot geheel.  

Ja cijfertjes zijn leuk, maar wat doen we er vervolgens mee

Dat is de toekomst, maar voor nu denk ik dat het oogzorgcentrum financieel nog wel wat gezonder kan worden. Ik denk dat dit nog wel meer geld binnen kan brengen. MKBTR ondersteunt ons hierin echt als een partner. Ze kijken niet alleen mee naar de cijfertjes of de administratie, maar ze kijken echt mee als sparringpartner. Ja cijfertjes zijn leuk, maar wat doen we er vervolgens mee. Ook is het fijn dat we vooruitkijken. Zo is het voor Rik fijn om die ondersteuning te hebben in wat er op je afkomt als ondernemer, want dat is best veel. 

Wil jij ook ondernemers zoals Herbert helpen? Neem dan eens een kijkje bij de vacatures.

Meer artikelen

Verhalen van onze klanten en medewerkers
Dirk-Jan: Zinvol bijdragen

Dirk-Jan: Zinvol bijdragen

Het streven naar zinvol werk is een gedeelde wens onder velen. Maar wat maakt werk eigenlijk zinvol? Deze vraag is momenteel van cruciaal belang in de accountancysector. Het hoge verloop binnen de accountancybranche en de toenemende uitdaging om nieuw personeel aan te...

read more
Michiel: Kansen zien bij MKBTR

Michiel: Kansen zien bij MKBTR

Michiel Zwart is als belastingadviseur sinds eind 2021 werkzaam voor MKBTR. “Wat mij is bijgebleven van mijn overstap is de openheid binnen MKBTR, het vertrouwen dat ik krijg en de ruimte voor humor op de werkvloer.” Michiel heeft zijn sporen inmiddels verdiend binnen...

read more
Mandy: Flexibel in een vak vol regels

Mandy: Flexibel in een vak vol regels

Mandy stapte in juni 2019 over naar MKBTR. Daarvoor werkte Mandy een aantal jaar in een juniorfunctie bij een toptien-kantoor. Wat herinnert zij zich van de overstap? “Ik kwam terecht in een fijn team, waarin onderling respect de boventoon voert. Daarnaast is er geen...

read more

Wil jij ook onze ondernemers beter maken? Wij zijn op zoek naar financiële en fiscale collega’s.

Stuur ons een appje
Word jij onze nieuwe collega?
Welkom👋
Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Heb je een vraag over werken bij MKTBTR? Stuur ons dan een appje 😄