Monique: Financieel gezond

Ondernemersverhalen, Video

Ik ben Monique Zuure, en ik ben nu ongeveer 6 jaar algemeen directeur bij Progenta. Ik ben samen met Marijn Dijkhuizen, de eigenaar van het bedrijf, verantwoordelijk voor Progenta. Hij zit op het creatieve stuk en ik op de dagdagelijkse uitvoering en het organisatiestuk. 

Progenta is echt een specialistisch vloer onderhoudsbedrijf. Wij beginnen waar andere schoonmaakbedrijven stoppen, want wij brengen erg intensieve tapijtreiniging aan. Hierin zijn we erg innovatief en internationaal georiënteerd. 

Een bedrijf moet gewoon continuïteit hebben en verstandige keuzes maken 

Monique Zuure

We zijn heel bevlogen en daarom is het belangrijk dat we de financiële huishouding goed op orde hebben. Een bedrijf moet gewoon continuïteit hebben en verstandige keuzes maken. Creatieve mensen moeten hun gang kunnen gaan, maar het moet wel van toegevoegde waarde zijn voor een duurzame toekomst. 

Wat blijkt is dat het tapijt van vliegtuigen vaak werd weggegooid en wij zijn bezig met duurzaamheid en vonden dat gewoon heel erg zonde. Vliegtuigen kunnen niet lang stilstaan, dus je kunt ook niet uitgebreid met water schoonmaken. En met onze manier van schoonmaken kan dat wel weer. Daarom hebben we naast Progenta voor de luchtvaart en cruiseschepen een nieuw concept genaamd Shou opgericht.  

Nu mogen onze collega’s bij het veel bedrijven over de vloer komen. Zo komen we bij de ministeries en dan kom je ineens Mark Rutte tegen, werken we samen met Schiphol, in ziekenhuizen en gaan collega’s zelfs naar Alaska om een training te geven op cruiseschepen. Dat is wel echt heel tof. We merken dat er veel vraag is naar de methodiek die er nu is en dat andere bedrijven veel om onze mening en visie vragen. Zo maken we in kleine stapjes de aarde beter. 

We hebben daardoor wel een economisch heel gezond bedrijf

Daarnaast is het niet geheel onbelangrijk dat we nu een enorm goed bedrijfseconomisch model hebben. We hebben de afgelopen veel investeringen gedaan. Dat is niet goedkoop en dat zij altijd lange trajecten met 6 cijfers achter de komma. Maar nu hebben we daardoor wel een economisch heel gezond bedrijf. 

Daarbij worden we ondersteund door MKBTR. We zijn als Progenta echt een MKB-bedrijf, maar daarnaast hebben we nog andere specialistische onderdelen. Denk aan ons merk Shou, die is internationaal gericht. En daar komen hele andere dingen bij kijken zoals douanes, transporten en BTW weer helemaal anders is. MKBTR levert daarin heel fijn maatwerk.  

Op financieel gebied kunnen we gewoon geen enkel risico lopen

Zo kijkt Anko mee met de boekhouding en helpt Marijn mee naar het internationale stuk zoals BTW en andere internationale modellen. Johan kijkt met zijn fiscale kennis mee op het hele fiscale stuk in het buitenland. En Cornelis kijkt mee in alle cijfers, want op financieel gebied kunnen we gewoon geen enkel risico lopen. 

Denk bijvoorbeeld aan corona, dat was best spannend, want we hadden net het internationale merk Shou opgericht en toen stonden ineens alle vliegtuigen aan de grond. MKBTR heeft toen meegedacht in hoe we daar goed mee om konden gaan. Dat is dan even snel schakelen. 

Voor de lange termijn blijven de grote doelen toch wel duurzaamheid en focus richting de toegevoegde waarde in de schoonmaakbranche. Daarnaast willen we het concept met luchtvaartmaatschappijen en cruiseschepen nog meer wereldwijd uitrollen.  

Help jij mij ook met het verder met deze doelen als financieel of fiscaal expert? Bekijk dan eens of een van de volgende vacatures misschien bij je passen. 

Meer artikelen

Verhalen van onze klanten en medewerkers
Dirk-Jan: Zinvol bijdragen

Dirk-Jan: Zinvol bijdragen

Het streven naar zinvol werk is een gedeelde wens onder velen. Maar wat maakt werk eigenlijk zinvol? Deze vraag is momenteel van cruciaal belang in de accountancysector. Het hoge verloop binnen de accountancybranche en de toenemende uitdaging om nieuw personeel aan te...

read more
Michiel: Kansen zien bij MKBTR

Michiel: Kansen zien bij MKBTR

Michiel Zwart is als belastingadviseur sinds eind 2021 werkzaam voor MKBTR. “Wat mij is bijgebleven van mijn overstap is de openheid binnen MKBTR, het vertrouwen dat ik krijg en de ruimte voor humor op de werkvloer.” Michiel heeft zijn sporen inmiddels verdiend binnen...

read more
Herbert: Meer dan cijfers

Herbert: Meer dan cijfers

Voorstellen: Ik ben Herbert van der Wiel. Ik ben 63 jaar oud en werk al zo’n 40 jaar in dit bedrijf. Het is eigenlijk echt een familiebedrijf. Ik ben hier optometrist. Ik doe heel veel oogonderzoeken en ik run het nu samen met mijn zoons.   Wat voor soort...

read more

Wil jij ook onze ondernemers beter maken? Wij zijn op zoek naar financiële en fiscale collega’s.

Stuur ons een appje
Word jij onze nieuwe collega?
Welkom👋
Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Heb je een vraag over werken bij MKTBTR? Stuur ons dan een appje 😄