Rik: Ondernemen is lef hebben

Ondernemersverhalen, Video

Voorstellen:

Ik ben Rik van der Wiel en ik ben 38 jaar oud. Ik ben samen met mijn vader en broer, mede-eigenaar van onze winkel, in het centrum van Ede. Sinds 1 januari zit mijn broer ook in de zaak. Ik heb zelf commerciële economie gestudeerd, dus doe nu iets heel anders eigenlijk. 

Ik ben echt heel trots op waar we nu staan met ons bedrijf en ook waar we vandaan komen. We waren een kleine winkel met 5 man en nu z’n we een winkel met 14 man personeel.  

Ondernemerschap is lef hebben en die stap nemen. Ik denk dat we potentie hebben om nog wat groter te worden

Het ondernemerschap voor mij is lef hebben en stap nemen. Denk bijvoorbeeld aan de verhuizing, dat was een grote stap, want gaan we dan geen klanten verliezen? Uiteindelijk heeft dit juist heel positief uitgepakt en zijn we veel zichtbaarder in Ede. Dit is wel een plek waar we nog echt kunnen doorgroeien met misschien nog wel meer personeel. Ik denk dat we nog wel potentie hebben om nog wat groter te worden. 

Mijn droom voor de zaak is dat het lekker blijft draaien, dat de zaak financieel gezond is en dat we geen zorgen hebben. Hiermee bedoel ik dat de financiën op orde zijn, maar dat we ook toekomstbestendig zijn. Zoals ik al zei hebben we in het verleden veel geïnvesteerd, door de verhuizing of door de overname van het pand. Dan is wel lekker als we dit de komende tijd kunnen aflossen en op een gezondere manier kunnen ondernemen. Zo wil ik bijvoorbeeld meer gaan focussen op de winkel en op het personeel.  

Ik merkte dat we niet meer helemaal lekker op elkaar aansloten

Voorheen hadden we een accountant en die heeft het goed gedaan, maar toen we groeiden, merkten we dat we niet helemaal meer lekker op elkaar aansloten. Vanuit MKBTR wordt er ook echt strategisch meegedacht en dat vind ik heel prettig.  

Zo werd er bijvoorbeeld ook meegedacht met de medewerkers. Daarin kregen we een stukje begeleiding van Hester. Dat is heel prettig, want zo kunnen we ook weer financieel gezond worden. Ook de focus vanuit MKBTR is heel fijn, want als je niet goed voor jezelf zorgt, kun je dat ook niet voor je collega’s en klanten. Dat is wel erg belangrijk. 

Het voelt ook beter om het bedrijf zo te runnen

Het helpt wel in een stukje bewustwording: waar doe je het voor. In eerste instantie hebben we met Dirk-Jan een winstplan gemaakt om te kijken wat we aan het einde van de streep overhouden. De jaarrekening kwam altijd een halfjaar later en wat doe je er dan ook vervolgens nog mee. Nu kunnen we door middel van dashboards de resultaten en veel sneller bijsturen. Het voelt beter om het bedrijf zo te runnen.  

Wil jij Rik ook helpen om zijn bedrijf beter te runnen? Kom dan werken bij MKBTR.

Meer artikelen

Verhalen van onze klanten en medewerkers
Dirk-Jan: Zinvol bijdragen

Dirk-Jan: Zinvol bijdragen

Het streven naar zinvol werk is een gedeelde wens onder velen. Maar wat maakt werk eigenlijk zinvol? Deze vraag is momenteel van cruciaal belang in de accountancysector. Het hoge verloop binnen de accountancybranche en de toenemende uitdaging om nieuw personeel aan te...

read more
Michiel: Kansen zien bij MKBTR

Michiel: Kansen zien bij MKBTR

Michiel Zwart is als belastingadviseur sinds eind 2021 werkzaam voor MKBTR. “Wat mij is bijgebleven van mijn overstap is de openheid binnen MKBTR, het vertrouwen dat ik krijg en de ruimte voor humor op de werkvloer.” Michiel heeft zijn sporen inmiddels verdiend binnen...

read more
Herbert: Meer dan cijfers

Herbert: Meer dan cijfers

Voorstellen: Ik ben Herbert van der Wiel. Ik ben 63 jaar oud en werk al zo’n 40 jaar in dit bedrijf. Het is eigenlijk echt een familiebedrijf. Ik ben hier optometrist. Ik doe heel veel oogonderzoeken en ik run het nu samen met mijn zoons.   Wat voor soort...

read more

Wil jij ook onze ondernemers beter maken? Wij zijn op zoek naar financiële en fiscale collega’s.

Stuur ons een appje
Word jij onze nieuwe collega?
Welkom👋
Wat leuk dat je een kijkje neemt op onze website. Heb je een vraag over werken bij MKTBTR? Stuur ons dan een appje 😄